Over Politeia

Vaak wordt de politiek als een zwaar onderwerp ervaren, en wij willen hier verandering in brengen. Politeia is een platform door en voor studenten waar artikelen met regelmaat zullen worden gepost. Zo kan iedereen op een toegankelijke manier kennis maken met actueel wereldnieuws, spraakmakende issues, en wat er plaatsvindt op het Binnenhof tot het Maagdenhuis. Een online magazine met aandacht voor actuele politieke gebeurtenissen om ons heen, vanuit verschillende perspectieven. Ons doel is om de ietwat zware dagelijkse kost wat leven in te blazen en hiermee studenten te stimuleren en te informeren. Politeia houdt jullie op de hoogte van actuele kwesties op nationaal level, buiten de grenzen, maar ook binnen de universiteit.

Naar initiatief van docent geschiedenis van de politieke theorie Thijs Bogers is Politeia Magazine in 2014 opgericht door Laurien BenderLaura BolderEva Sistermans  en Veerle Voermans.

Politeia is verbonden aan de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanuit de afdeling wordt Politeia gecoördineerd door docent geschiedenis van de politieke theorie Thijs Bogers.

Redactieleden

Samuel Ornstein, Daniëlle Graman

Heb je vragen/opmerkingen/ideeën of wil je ook graag een artikel schrijven, dan zijn we te bereiken via politeia.vu@outlook.com

 

De hoofdredactie 

Jorin Wassenaar, Samuel Ornstein

 

 

 

.