Over Politeia

Vaak wordt de politiek als een zwaar onderwerp ervaren, en wij willen hier verandering in brengen. Politeia is een platform door en voor studenten waar artikelen met regelmaat zullen worden gepost. Zo kan iedereen op een toegankelijke manier kennis maken met actueel wereldnieuws, spraakmakende issues, en wat er plaatsvindt op het Binnenhof tot het Maagdenhuis. Een online magazine met aandacht voor actuele politieke gebeurtenissen om ons heen, vanuit verschillende perspectieven. Ons doel is om de ietwat zware dagelijkse kost wat leven in te blazen en hiermee studenten te stimuleren en te informeren. Politeia houdt jullie op de hoogte van actuele kwesties op nationaal level, buiten de grenzen, maar ook binnen de universiteit.

In 2014 is Politeia Magazine opgericht door Laurien BenderLaura BolderEva Sistermans  en Veerle Voermans.

Politeia is verbonden aan de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanuit de afdeling wordt Politeia gecoördineerd door docent geschiedenis van de politieke theorie Thijs Bogers.

Redactieleden
Mathijs Hengeveld, Quinten Torre & Jorin Wassenaar.

Heb je vragen/opmerkingen/ideeën of wil je ook graag een artikel schrijven, dan zijn we te bereiken op politeia.vu@outlook.com

 

De hoofdredactie

Ik ben Chaima (20) en ben derdejaars studente Politicologie. Ik ben met name geïnteresseerd in politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Mijn grootste droom is om ooit een reisdocumentaire te maken. Verder houd ik heel erg van lekker eten, lange autoritten in combinatie met goede muziek en is de lente mijn favoriete seizoen.
Hoi, ik ben Lisanne Gijben! Ik ben tweedejaars student Politicologie. In mijn vrije tijd speel ik volleybal, drink ik veel koffie en kijk ik Grey’s Anatomy. Voordat ik Politicologie koos, was ik aan het twijfelen tussen politiek en journalistiek, en daarom is Politeia voor mij de perfecte manier om deze twee interesses te combineren. Ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging en ik hoop dat jullie veel plezier hebben van Politeia!
Hallo! Ik ben Sarah en ik ben derdejaars studente Politicologie. Ik heb eerder International Communication Management gestudeerd. Als dochter van een oud-minister in Suriname ben ik altijd geïnspireerd om méér te betekenen voor de wereld en deze beter te begrijpen, vandaar de studie Politicologie. Naast mijn studie werk ik voor een internationaal bedrijf, ben ik filmgek en droom ik van een leven in Canada.

 

 

 

 

 

One Comment on “Over Politeia”

Comments are closed.