Een nieuwe start voor Politeia

Waarschijnlijk is het veel lezers van Politeia wel opgevallen dat er het afgelopen collegejaar geen artikelen zijn gepubliceerd. Dit komt doordat in het vorige collegejaar de redactie te klein was om Politeia draaiende te houden. Dit betreuren wij.

Dan volgt nu het positieve nieuws: Politeia gaat weer artikelen publiceren. Het is aan het gelukkig eind van het vorige collegejaar gelukt om voor het huidige collegejaar genoeg redactieleden te werven. Daarbij gaan we proberen om in de komende periode de redactie nog verder uit te breiden. Hieronder zetten we onze plannen voor het komende collegejaar uiteen.

Onze plannen

Het is ons doel om per week minimaal drie artikelen te publiceren. We willen dit aantal langzaam op voeren naar vier of vijf per week. Deze artikelen zullen zich uiteraard blijven focussen op de politiek in zowel het binnenland als het buitenland. Dit zullen dan ook de twee grootste categorieën worden. Daarnaast zullen we ook de rubriek “Wereldspelers Spotlight” hervatten, waarin er wat uiteen wordt gezet over een politiek (wereld)leider. De basis van Politeia blijft dus in overeenstemming met wat het is geweest.

We hebben echter ook nieuwe plannen voor Politeia. Zo willen we een Engelstalige versie van Politeia opzetten. De opleiding politicologie van de VU, waaruit Politeia is voortgekomen, heeft namelijk sinds dit jaar ook een Engelstalige tak. Daarnaast willen we bij Politeia ook meer aandacht besteden aan de opleiding Politicologie (van de VU) zelf. Hoe we dit precies gaan vorm geven zullen we later nog bekend maken.

Hopelijk maken deze plannen jullie als lezers enthousiast om de komende periode onze artikelen weer te gaan lezen. Net zoals wij enthousiast zijn om weer met Politeia te beginnen!

 

Door: Jorin Wassenaar
Foto:  Pixabay 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *