Deze week in de Wereldspelers Spotlight: Pedro Pablo Kuczynski – President van Peru

© Wikimedia Commons

Naam: Pedro Pablo Kuczynski

President van: Peru

Leeftijd: 79 jaar

Aan de macht sinds: 28 juli 2016

Zijn politiek: Pedro Pablo Kuczynski, ook wel bekend als PPK, werd op 3 oktober 1938 geboren in Lima. Zijn vader, een Duitse jood, en zijn moeder ontvluchtten Duitsland in 1933 en vestigden zich in Peru. Kuczynski ging naar school in Engeland en studeerde af in politicologie, filosofie en economie. Zijn masteropleiding voltooide hij aan de Princeton University in de Verenigde Staten. Na jaren voor de Wereldbank gewerkt te hebben, keerde hij terug naar Peru om een begin te maken aan zijn politieke carrière.

Een sociale revolutie. Dat was de belofte van Kuczynski tijdens de verkiezingen van 2016. Het doel van deze revolutie? Het terugdringen van de armoede in het Zuid-Amerikaanse land en de modernisering op gang brengen. Verder bracht hij een aantal doelen naar voren, waaronder het toegankelijk stellen van water voor alle Peruanen, zorgen voor gekwalificeerde publieke scholen, het verbeteren van de gezondheidszorg, het formaliseren van de economie, de infrastructuur opkrikken en het bestrijden van de corruptie.

Afgelopen december lag de president onder vuur vanwege een groot corruptieschandaal. Naast de oppositie riepen zelfs de leden van zijn eigen partij op tot zijn vertrek. Zo zou Kuczynski miljoenen ontvangen hebben van bouwbedrijf Odebrecht. Zelf ontkent hij dit stellig en weigert hij dan ook af te treden.

 

 

Door: Chaima El Morabet
Foto: © Wikimedia Commons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *