Deze week in de Wereldspelers Spotlight: Olivier Mahafaly Solonandrasana – premier van Madagascar

© Wikimedia Commons

Naam: Olivier Mahafaly Solonandrasana

Premier van: Madagascar

Leeftijd: 53 jaar

Aan de macht sinds: 13 april 2016

Zijn politiek: Olivier Solonandrasana nam in april 2016 het stokje over van zijn voorganger Hery Ajaonarimampianina, die zijn ontslag indiende na een politiek schandaal. Hij werd verkozen tot premier, een functie waar maar liefst dertien kandidaten voor waren. Hij is de derde premier in twee jaar tijd. Hiervoor was de Malagassiër werkzaam als minister van buitenlandse zaken. Daarnaast is hij ook auteur van een boek waarin hij de rol van de gemeentes in de strijd tegen armoede in Madagascar beschrijft.

Solonandrasana werd op 21 juni 1964 geboren op het Madagaskische eiland Nosy Be. Hij heeft filosofie gestudeerd aan de universiteit van Tuléar en werkte daarna in verschillende gemeentes. Tijdens zijn inhuldiging als premier beloofde hij de focus op de armoede en corruptie te leggen.

 

Door: Chaima El Morabet
Foto: © Wikimedia Commons

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *