Deze week in de Wereldspelers Spotlight: Dr. Hubert A. Minnis

Naam: Dr. Hubert A. Minnis

Minister-president: De Bahamas

Leeftijd: 63 jaar

Aan de macht sinds: 11 mei 2017, als resultaat van de overwinning van zijn conservatieve partij Free National Movement (FNM).

Zijn politiek
Dr. Minnis behaalde zijn diploma in Geneeskunde in 1985 en ging vervolgens aan de slag als arts in de Princess Margaret Hospital. Hij groeide door naar vele leidinggevende functies, zat in de Medische Raad, werd voorzitter van de Hotel Corporation of the Bahamas en gaf uiteindelijk ook les aan de University of West Indies.

In 2007 kwam Dr. Hubert Minnis in het parlement en werd, logischerwijs, aangesteld als Minister van Gezondheidszorg. In mei dit jaar won zijn partij, de Free National Movement, 35 van de 39 zetels tijdens de verkiezingen. Geen bescheiden winst, dus. FNM investeert veel in onderwijs; met name het aantrekken en behouden van kwalitatieve docenten staat hoog op hun prioriteitenlijst. Ook wil de partij toerisme stimuleren door te investeren in toeristische attracties en natuurbehoud. Daarnaast is de partij tégen de nationalisering van privé-ondernemingen, iets waar veel inwoners blij mee zijn. Omdat Dr. Hubert Minnis dit jaar is aangesteld als Minister-President, is het op dit moment moeilijk te bepalen hoe en óf zijn politiek werkt. Tot nu toe lijkt het volk in ieder geval achter hem te staan.

 

Door: Sarah Setrowidjojo
Foto: Wikimedia Commons 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *