Keert de basisbeurs toch terug?

© Advalvas 2017

Voor veel studenten is het wegblijven van de basisbeurs één van de grootste teleurstellingen van het komende regeerakkoord. Ook de leden van het CDJA, de jongerenorganisatie van het CDA, zijn hier niet tevreden over. Ze zijn van plan in opstand te gaan.

 Op het aankomende congres van de partij op 4 november, zal het CDJA een voorstel indienen om de basisbeurs alsnog te laten terugkeren. Het doel van het voorstel is om de regerende partijen opnieuw te laten onderhandelen over de toekomst van de basisbeurs. Het CDA en de ChristenUnie waren in eerste instantie voor het terugkeren van de basisbeurs, maar het maken van een regeerakkoord is een kwestie van geven en nemen; er kan niet rekening worden gehouden met alle wensen van elke partij.

Het CDJA liet al eens eerder blijken niet tevreden te zijn met de plannen van het komende kabinet. De halvering van het collegegeld in het eerste jaar voor studenten en hbo’ers was volgens voorzitter Lotte Schippers niet genoeg.

Of de basisbeurs uiteindelijk terugkeert is nog afwachten. Het is mogelijk dat er nog dingen aangepast worden in het regeerakkoord, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Alle (studenten)ogen zijn in ieder geval gericht op 4 november.

 

 

Door: Mathijs Hengeveld
Foto: © Advalvas 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *