Boeken over de politiek: top 5

Heb jij al plannen deze zomer? Nee?! Wij hebben voor jou een boeken top 5 zodat jij het zomerreces door komt.

5. Cruciale Keuzes – Hillary Clinton.

Wie wordt de nieuwe Amerikaanse president, wie mag in het Witte Huis gaan wonen? Clinton of Trump? Hillary Rodham Clinton geeft zelf een uniek verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze zelf heeft meegemaakt ten tijde dat ze minister van Buitenlandse Zaken was.

“Een onthullende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie!”

4. De belofte: Over macht, realisme en politiek – Pieter Hillhorst

Beloftes in de politiek. Pieter Hillhorst, de opvolger van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam, omschrijft dit fenomeen in dit boek. In zijn loopbaan heeft politiek altijd centraal gestaan. Hij heeft de politiek geanalyseerd als columnist, bekritiseerd als ombudsman en de macht spelletjes blootgelegd tijdens Politieke Junkies. In november 2012 werd Hillhorst zelf politicus, hij ervaarde zowel de opkomst als ondergang. In zijn boek legt hij ons alles uit van het politieke spelletje.

“Politiek moet niet de kunst zijn van wat mogelijk is, maar de kunst om waar te maken wat onmogelijk lijkt”.

3. Pluche – Femke Halsema

Dit boek is een open en ontzettend persoonlijk verhaal over de loopbaan van Femke Halsema. Zoals jullie ongetwijfeld weten heeft Halsema ruim twaalf jaar voor GroenLinks in de Tweede Kamer gezeten. Ze omschrijft op een sterke wijze hoe zij is gegroeid in de politiek tot een geliefde fractievoorzitter en een zichtbare debater bij ieder debat. Door het boek leer je zowel Femke beter kennen als de Nederlandse politieke geschiedenis. Halsema was actief in de politiek ten tijde van de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Hirsi Ali en de opkomst van Wilders.

“Een schitterend gevecht met idealen, dagkoersen en de onmacht van de Haagse politiek”.

2. De waarheid over Molenbeek – Philippe Moureaux.

Sinds de terreuraanslagen in Parijs van 13 november staat Molenbeek in internationale belangstelling, aangezien de extremisten die verantwoordelijk waren voor de terreuraanslagen uit Molenbeek kwamen. Philippe Moureaux, volgens vele de verantwoordelijke achter het extremisme in Molenbeek en voormalig burgermeester van Molenbeek, beschrijft op een heldere wijze over Molenbeek en het extremisme. Daarnaast weerlegt hij de argumenten over zijn betrokkenheid. Weet jij de waarheid over Molenbeek?

“Een broeihaard voor moslimterrorisme”.

1. De Griekse crisis: een land op zoek naar zijn plaats in Europa: Julie Hinrich

Griekenland, vakantieland. Griekenland is een van de meest bezochte vakantielanden door Nederlanders. Naast mooie stranden en heerlijk eten kent Griekenland ook een andere kant. Een kant vol met ongelijkheid en financiële problemen met grote gevolgen voor de Europese en de Griekse samenleving. Waarom is Griekenland zo in de problemen gekomen, terwijl het deel uitmaakt van de Europese Unie en de Eurozone? Hoe kan het land beter uit de crisis komen? Door middel van literatuuronderzoek, persoonlijke belevenissen en interviews met belangrijke Griekse politici en wetenschappers geeft de auteur Julie Hinrichs een bijzonder inzicht in de wrange Griekse werkelijkheid van de huidige crisis.

“De Griekse kwestie is mogelijk bepalend voor het lot van de EU”.

 

Dit artikel is geschreven door Veerle Voermans, derdejaars politicologie student en mede-hoofdredacteur van Politeia Magazine.

WINACTIE: Politeia Magazine mag het boek ‘de belofte’ weggeven, inclusief een persoonlijke boodschap voor de Politeia-lezer. Like dit bericht op Facebook, en mail je naam en adresgegevens naar politeia.vu@outlook.com. Wie weet ben jij straks de trotse bezitter van dit boek!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *