United Kingdom: a democracy under pressure?

Lijphart (1997) schreef ooit: “unequal turnout spells unequal political influence”. Een democratie wordt gedragen door de participatie van de burgers. Maar wat als één groep in een samenleving niet mee participeert? Reflecteert een democratie dan nog wel de belangen van iedereen?  In 2015 kwam slechts 66% van de Britten naar de stembus. Onder Britse jongeren lag dit percentage een stuk lager, en onder Britse ouderen een stuk hoger. Politeia Magazine mag een paper delen waarin dit onderwerp wordt aangekaart. Is een democratie nog wel legitiem als slechts een deel van de bevolking stemt? Hoe kan je dit oplossen?

Bekijk het paper hier:
Paper Social Structure and Political Mobilization

Dit paper is geschreven door Rebekah Simmons voor het vak ‘Social Structure and Political Mobilization’. Het paper is beoordeelt met een cijfer boven de 8, maar niet foutloos. Mocht je nu het vak SSPM volgen, gebruik dit paper dan slechts ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *